Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
gilera
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 15:38 Předmět: Gilera R1 125 nestartuje |
|
|
Caute chalani, mam taky problem s mojou Gilerou R1.
Kupil som ju asi pred mesiacom s tym ze motorka ide ako ma, akurat mi bolo povedane ze ju treba roztlacat lebo na paku moc dobre nechyta a starter tam nahodeny ani nebol. Motorka chytala na roztlacenie pekne a sem tam aj na paku, ked som mal zhodenu sviecku a skusal som iskru tak hadzalo stale a zdalo sa mi ze je nejaka slaba ale moc som to neriesil kedze motorka stale isla. Po par dnoch mi motorka zhasla pocas jazdy a odvtedy mi uz nechytila, vobec ani neodpalila ked som ju roztlacal a ked som skusal iskru tak hadzala ale zdalo sa mi ze je asi aj slabsia ako predtym. Chcel som kupit druhu sviecku ale predtym som ju zaniesol kamaratovi ktory ma yamahu DT125 a jemu na nej motorka pekne isla a skusal som ju davat aj do pioniera len tak aku iskru to bude hadzat a hadzalo ju niekolko krat vacsiu ako gilera. Docital som sa tu ze to moze byt nejakou cievkou v zapalovani ale su tam 3 a neviem ktora to je a ani premerat to neviem.
Za vase odpovede vopred Dakujem a dufam ze mi budete vedet poradit lebo som s toho uz zufaly |
|
Návrat nahoru |
|
|
lybor
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 16:09 Předmět: |
|
|
je tam jedna cívka velká rozdělená na 3 čísti a pak je tam jedna podlouhlá.tak ta podlouhlá bude s největší pravděpodobností špatná.těžko se proměřává když neznáš její přesné hodnoty |
|
Návrat nahoru |
|
|
lybor
|
|
Návrat nahoru |
|
|
gilera
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 19:23 Předmět: |
|
|
Tento inzerát som už videl ale momentálne si nemôžem dovoliť vraziť do toho 100€, skúsim mu napisat mail či by mi nepredal s toho len stator ale pochybujem že to bude chcet predať takto.
Keby nie tak dala by sa tá cievka samostatne zhodiť a previnúť? |
|
Návrat nahoru |
|
|
lybor
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 20:24 Předmět: |
|
|
inzerát jsem posílal spíše k vysvětlení cívek.cena toho zapalování je hodně přemrštěná.co se týče cívky tak mě ji nikdo nebyl schopen převinout.každý převíjí motory a takové cívky nikdo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
lybor
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 20:36 Předmět: |
|
|
používáš v motorce baterku?mám takový dojem že tu někde kluci psali že místo cívky zapojí +12 na kontakt co vede od cívky.vkaždém případě to můžeš zkusit.někde nad motorem máš konektor od zapalování.najdi si který drát jde na tu špatnou cívku.vycvakni ho z konektou na zkus na něj připojit +12 a zkus jiskru a nastartovat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
gilera
|
Zaslal: středa 26 červen 2013, 21:18 Předmět: |
|
|
Predchádzajúci majiteľ sa tu motorku snažil prerobiť na cross a celu elektriku poodpajal, nie je zapojená ani baterka ani nič. Je to spravené len tak aby to išlo.
Mne tiež všetci hovorili že previjaju iba elektromotory keď som sa nato pýtal ale už mam typ na jedného človeka tak sa pokúsim ho tento tyždeň kontaktovať a hádam budem mať šťastie. |
|
Návrat nahoru |
|
|
lybor
|
Zaslal: čtvrtek 27 červen 2013, 04:40 Předmět: |
|
|
kdyztak zkusit mozes.baterku z auta.minus zapojis na kostru a plus misto civky.uvidis jestli to pojede |
|
Návrat nahoru |
|
|
gilera
|
Zaslal: čtvrtek 27 červen 2013, 20:23 Předmět: |
|
|
Dnes som to skúšal tak ako si písal a motorka nehádzala žiadnu iskru.
Tú cievku som vybral a na ten kábel kde bola pripojená som dal + a - na kostru, zapol som klučik a nič nehádzalo. Nemal som tam tu cievku nehať a tu baterku pripojiť k tomu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
gilera
|
Zaslal: pondělí 22 červenec 2013, 21:40 Předmět: |
|
|
Neviete náhodou či mi bude pasovať na R1 125 indučka ktorá je spolu s cdi? Ja to mám teraz oddelene, tie spojene boli na novšich ročnikoch ale podla mna by to mohlo ist |
|
Návrat nahoru |
|
|
|